Как да премахнеш паричните ограничения в живота си

Управляваш ли добре парите си? Вярваш ли, че с работата и усилията, които полагаш, заслужаваш по-висок стандарт на живот? 

Опитът ми в развитието на собствен бизнес, както и кариерата ми в коучинга, ме научиха на много неща, които учителите не преподават в училище, а мениджърите не споделят със своите служители. Аз обаче съм готова да ти помогна да се справиш с паричните блокажи в живота си и да получиш повече материално богатство за себе си и своите близки.   

Богатите не искат да знаете…

Научени сме да вярваме, че, колкото повече работим, толкова по-богати ще бъдем. Аз също зная, че успяват най-упоритите и отдадените хора, но само тези, които са и финансово грамотни. В противен случай, тази максима е валидна само за нашия работодател – колкото повече работим, толкова повече пари ще изкарва той. 

От деца нашите семейства и преподаватели ни възпитават в трюдолюбие и ни помагат да овладеем онези умения, които ще ни направят отлични работници и които ще ни позволят да изкарваме повече пари. Никой обаче не ни учи какво да правим с тези пари, как да ги задържаме и как да ги умножаваме така, че да постигнем финансова независимост и дори финансова свобода, карайки парите ни да работят за нас. Е, аз си позволявам да мисля различно и вярвам, че и ти можеш да увеличиш богатството си без значение от месечния си доход към момента. 

…какво е финансова грамотност,…

Време е да разбереш, че ключът към повишаване на финансовата стабилност не се крие единствено в по-високите доходи и лишенията, но и в умението за управление на личните финанси или т.нар. финансова грамотност. По традиция, на мнозинството от хората у нас им липсва спестовната и инвестиционната култура, като често казваме, че те са по-скоро за хората с „големите пари“. Ако това беше вярно, щяха ли повече от половината домакинства в САЩ да бъдат инвеститори? Да, това са именно хора с финансова грамотност, които умеят да си поставят цели и знаят как да умножават парите си. И много от тях далеч не са собственици на бизнес или хора на високи позиции в развити компании.

Умението да спестяваш е първото ключово нещо, което трябва да усвоиш. Тук е и най-трудният момент, в който 9 от 10 души ще се откажат да поемат по пътя на финансовата стабилност. Много хора получават твърде нисък доход или изразходват средствата си още преди края на месеца, като не остава нищо, което да прибавят към спестяванията си. Едва ли ще те изненадам със съвета си първо да заделяш и спестяваш пари, а чак след това да харчиш остатъка за всички свои нужди. Обещавам ти, че, ако се включиш в програмата ми „Парични блокажи“ ще можеш да превърнеш спестяването на парите си в детска игра. 

Умението да харчиш е дори по-важно, тъй като на всеки от нас се налага да харчи пари. Въпросът е за какво харчим и дали наистина имаме нужда от всичко, което раменяме за парите си. Дали новата и скъпа кола те прави по-богат или пък точно обратното? Много мои познати погрешно наричат луксозните си придобивки „активи“ макар те постоянно да изкарват пари от джоба им за поддръжка, ремонт и т.н. Разбира се, няма да те посъветвам да живееш в лишения, но мога да ти помогна да планираш правилно своите разходи, като винаги заделяш и по някой лев, за да се поглезиш, като заслужена награда. 

Умението да инвестираш е това, което ще ти позволи да умножиш парите си и да ги накараш да работят за теб. Не всеки успява в подобно начинание, тъй като повечето инвестиции изискват сериозен капитал, внимателно проучване, голямо търпение, както и склонност за поемане на риск и дори за понасяне на загуби. Ако обаче усвоиш и умението да инвестираш разумно, ще можеш смело да погледнеш към финансовата независимост и дори финансовата свобода. 

…защото тя ще ви избави от робството към парите.

А как живее човек, който не робува на парите и ги има в изобилие? Това е човек, който знае че повече богатство невинаги ще дойде след по-усилена и продължителна работа. Такъв човек може да си позволи да мечтае и да бъде щастлив, без да се ограничава според своя доход и без да се притеснява за своето бъдеще. Защо и ти да не бъдеш този човек?

Много хора вече са част от програмата ми „Парични блокажи“, в която им помагам да овладеят парите си, да задържат по-голяма част и да я умножават, така че да са още по-близо до живота на мечтите си. Вярвам, че и ти искаш същото за себе си.

Предизвиквам те! Живей истински, вярвай безгранично, постигай повече!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ПРОГРАМАТА МИ „ПАРИЧНИ БЛОКАЖИ“ 2022 СЕГА