???КАК ДА РЕАЛИЗИРАМЕ ЖЕЛАНИЯТА СИ??

Всички ние имаме желания, понякога от материален, друг път от емоционален характер и често пъти си задаваме въпроса как да ги реализираме? За мнозина пътят е по-кратък, но има хора, които прекарват целия си живот, без да успеят да постигнат мечтата си. Защо това се случва? Има два основни фактора, които възпрепятстват желанията ни да се сбъднат и това не са нито липсата на пари, нито неблагоприятните условия, в които се намираме. На първо място стои абсурдността на желанието ни от гледна точка на истинско привличане към крайния резултат, т. е. искаме нещо, което в действителност не ни харесва, а е само следствие, провокирано от модерност, моментна приумица или физическа невъзможност.

Например: искам да скоча от самолет с парашут, защото моите приятели го правят, но изпитвам панически страх или да карам кола с часове в пустинята, но нямам шофьорска книжка. Разбира се в последствие всичко може да се промени, но това не може да се реализира тук и сега при наличния ресурс. Вторият основен фактор, поради който желанията ни ще си останат само в графа “желания” е липсата на смелост. Страхът от евентуален провал се оказва най-мощната спирачка, която блокира реализацията на желанието още в зародиш.

Въпреки, че по своята същност страхът е илюзия, се оказва, че при много хора той има силно въздействие и именно това чувство на неувереност проваля материализацията на желаното. Защото не е достатъчно човек да има само намерение, важно е също то да бъде подкрепено с воля, страст, надежда и любов. Само тогава вратите по пътя към осъществяване на желанието ще започнат да се отварят една след друга. Нужно е също така и постоянство, което да подкрепи процеса, защото понякога той е свързан с физическа, ментална и душевна трансформация, което определено отнема повече време.

Но най-важното е: КОГАТО ИМАМЕ ЖЕЛАНИЕ, ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ, защото рано или късно то ще се реализира, стига да го искаме истински и да вярваме в добрия краен резултат.

 

С благодарност, Краси

Споделете статията за да достигне до повече хора, които имат нужда точно от това в този момент. Има моменти, в които една дума или изречение променя живота ти.