Националното турне по представяне на книгата „Промяната“ на Краси Ангелова – срещи с вдъхновяващи разговори за пътят на сбъдване на мечтите ни

 

Краси Ангелова бе номинирана за една от 4-те най-успешни бизнес дами в България от редакторите на конкурса „Жена на годината“ 2022г. на сп. Grazia.  По-рано през годината тя бе отлича е с приз  „Бизнес лидер на годината“ 2022г. в Годишните награди на b2bmedia. Сертифицирана по международните коучинг стандарти ICF, Краси Ангелова преминава Международни коучинг обучения и програми на Тони Робинс и Питър Сейдж. Нейната мисия е, че всеки човек може да промени живота си и да изживее пълноценно най-смелите си мечти, стъпка по стъпка. Това е и основата нейните авторски обучителни програми, които развива изключително успешно през последните години.

След станалите изключително популярни „Пътят към мечтите“ и „Дневник на благодарността“, в „Промяната“ Краси Ангелова ни помага да повярваме, че можем много повече, от колкото предполагаме. В своите книги тя е водена от убеждението, че успехът се крие преди всичко в споделеното знание.

Честито отличие! Какво е за теб призванието от редакторския екип на едно най-популярните женски списания у нас?

Това беше огромна привилегия и чест за мен и моята работа. Успеха, който изградих през годините разбира се не се дължи само на моята самостоятелна работа, а е плод на обща екипна работа и аз съм изключително благодарна на моите екипи. Оценката, която са ми поставили редакторите, избирайки ме избрали за една от най-успешните бизнес жени в България е изключително вдъхновяващо за мен и работата ми. Огромно благодаря.

Започна национално турне по представяне на твоята трета книга “Промяната”. В кои градове ще бъдеш и какво ще се случи по време на срещите?

Първото ми националното турне е за представяне на най-новата ми книга “Промяната”. Започнахме от Стара Загора през октомври. Срещнах се с жени, които следят програмите ми и с които сме работили Започнах се и с жени, които дълго са търсили верния път за промяна в живота си, за постигане на баланс между своите житейски роли. По време на срещите ни, представям избрани части от книгата и отговарям на конкретни  въпроси. Най-ценното е, че това са лични срещи, в които искам да опитам да дам отговор на повече жени в различни точки на България. Ежедневието ни е вихрушка от ситуации, отношения, емоции и преживявания. В същото време сме затрупани от различна информация и търсим трескаво работещите решения за нас самите. Търсим рецепти да сме по-уверени и да преодолеем страха – от провал, от успех, от преценката на другите. Измъчваме се от въпроса дали сме достатъчно добри в това, което правим. А всъщност това са ограничения, които сами си поставяме. Срещите, които организирам в различни градове са именно са да имаме възможност да разговаряме с жени, които имат нужда от промяна. Някои от тях просто споделят свои вълнения, други искат да научат повече за моя личен житейски опит и ситуациите, с които съм се справяла. Моята цел е да дам на повече жени правилните инструменти за постигане на личен баланс и успех. Защото знам, че това е възможно и лесно постижимо. Защото аз самата минах по този път.

Не на последно място срещите се превръщат в прекрасна и различна тяхна вечер с вдъхновяващи хора. Градовете, които предстои да посетим са  Русе, София, В. Търново, Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград.

Очаквам да се срещна с жени, които търсят промяната в живота и бизнеса си, които знаят и вярват, че всичко може да се промени, с правилните стъпки и действия. Тези срещи носят  огромна доза вдъхновение и сила на духа. Понякога една среща може да промени живота ни, нали?

Но промяната може да е много трудна, нали?

Промяната е най-сигурното нещо в този живот. Ние всеки ден се променяме. Бизнесът се променя, хората се променят, светът се променя. И когато го осъзнаем, ние вътрешно започваме  сами да търсим промяната. Стремим се към своята собствена реализация и търсим начини да бъдем по-добри от вчерашния ден – за себе си. Тогава осъзнаваме колко е прекрасно всичко около нас, колко е прекрасен живота. Тогава промяната се случва естествено – отвътре навън. И сме готови за нея, тя идва в живота ни и във всичко това, което ни заобикаля. И тогава не се страхуваме, не искаме да контролираме, защото сме готови емоционално и психически. 

Желанието за контрол ли е най-големият враг на промяната?

Контролът е много интересно състояние. Когато човек иска да държи юздите и да контролира всичко – означава че се страхува. Осъзнаваме, че не сме вечни и когато сме много контролиращи, всъщност нямаме вяра в себе си. Просто не се обръщаме към себе си и не си даваме времето, от което имаме нужда – личното време. За да намерим баланса между семейство, бизнес, собственото си развитие и личното свободно време е необходимо да делегираме. Когато искаме да контролираме, всъщност се страхуваме и сякаш не се доверяваме на себе си.

Аз бях точно такъв човек – контролираща всичко, неделегираща достатъчно, исках всичко да свърша сама. По този начин обаче, баланса се чупи, защото се превръщах в работохолик. Живеех, само за да работя. И в един момент изгорях –  бърнаут, депресия, паник атаки. Всички тези състояния, за които сега е много модерно да се говори, защото днес много хора изпитват такива състояния и емоции. И тогава започнах да търся начини да си помогна.

Как работиш като ментор и треньор по баланс?

Давам индивидуални консултации, основно онлайн. При мен идват хора от цял свят. Трансформацията е възможна дори и в онлайн пространството.

Не съм дипломиран психолог, но съм минала различни сертификационни и коучинг програми, които дават дълбокото разбиране за човека и за това какво е необходимо да предприемем, за да намерим себе си. Да намерим този баланс, от който имаме нужда. Защото – няма едно хапче за всички. Всеки има различен път, чувства нещата по различен начин.

Най-новата програма, която пускаш е “Бизнес диамант”, какво всъщност включва тя?

Това е програма, в която работя индивидуално с моите клиенти. Те са жени, които искат да отидат на друго ниво в своя бизнес и развитие. Хора, които знаят, че сами ще вървят бавно, но с правилният ментор те ще скалират многомилионен бизнес. Аз им давам изградени от мен стратегии, план, действия, правилен продукт, точните клиенти и послания. Те са изградени на база моя опит и съчетават всичко, което аз прилагам в моят бизнес. Всеки мой клиент, вижда огромните финансови промени в бизнеса си за много кратко време. Радвам се, че мога да помагам на хора по целият свят да бъдат успешни и да живеят един стойностен и прекрасен живот в лекота!