Всички ние сме в непрестанен процес на търсене. Независимо дали го осъзнаваме или не, стига да няма някакъв по-сериозен медицински проблем, а дори и тогава, ние търсим изход от дадена ситуация, търсим развитие, търсим пътя напред. И винаги това търсене е свързано с идеята за по-доброто и по-светлото утре, което винаги ни очаква.

            Кои са стъпките към нашето ново, различно и по-добро бъдеще тогава?

            Първо, опитайте да си отговорите честно на въпроса „Какво искам аз за своето бъдеще? Как изглежда то в моите представи?“. Сигурно Ви се струва твърде просто и лесно, но замислете се, ако не знам точно какво искам, как бих могъл да очаквам, че ще го получа?! Това е първата и най-важна стъпка. Обичам да я наричам лазерен фокус, защото ако не си фокусиран, а хвърчиш от мисъл на мисъл, от дейност в дейност, от мечта на мечта, всъщност не правиш нищо, а само разпиляваш енергия. Ето защо с лазерен фокус ситуацията веднага добива съвсем нова посока. Ти вече имаш цел. Силно Ви препоръчвам и една чудесна медитативна практика, която записах по д-р Джо Диспенза, и която можете да откриете в канала ми.

            Истината, скъпи приятели, е също безкрайно проста и чиста и тя е, че всеки един от нас сам създава своята реалност и своя живот.

Хубаво, но как става това по начина, по който желая?

            Сигурно сте чували един цитат от големия български писател Николай Хайтов: „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш.“ За да стигнете до желаната реализация, е нужно да изживеете емоционално мечтаното сякаш то вече е факт, сякаш се е случило. Или с други думи казано, толкова да вярвате в това, което искате и в това, към което се стремите, че то да се закодира във Вас като силна емоция и случване. Утвържденията, които правите, трябва да са усетени на емоционално ниво, за да имат силата на съзидателна енергия. Емоцията за Вашия бъдещ живот трябва да се усеща от цялото Ви същество на всички нива тук и сега. Вие трябва да горите в нея, за да постигнете целта. И се замислете, не е ли така винаги? Когато имате нов проект, нов партньор, нова работа – винаги говорите с ентусиазъм и емоция за тях, нали? Същото е и с по-мащабната картина на Вашия бъдещ, мечтан, живот.

            Тук не говорим за илюзии или чудеса. Става дума за практика, постоянство и доверие във самите Вас. Знаете, че няма как да не дойде ред и на навиците, за които толкова говорим и тренираме. Както всеки ден миете зъбите си и не поставяте този навик под въпрос, така и когато искате да постигнете конкретен резултат по пътя към желаното бъдеще – не бива да се самосаботирате и да се колебаете. Просто ставате и действате.

            За целта ще Ви помогне и средата. Знаете колко е важна и колко често говорим за нея. Затова и не забравяйте моето мото по темата: „Обичайте роднините си, избирайте приятелите си!“ Ние добиваме навиците на своите спътници и те стават наша реалност в рамките на шест до осем седмици. Няма добри и лоши хора, просто е нужно да знаем какви приоритети и желания имаме.

            По същия начин седи и въпросът с енергията. Няма хубава и лоша енергия. Разковничето е в това, от което се подхранва дадената енергия, а тя се подхранва от нашите мисли. Затова бъдете със светли и чисти мисли, горете в хубава емоция и сами ще видите колко и каква силна енергия ще излъчвате, а тя допълнително ще задвижи колелото към желаното бъдеще.

            Промяната е бавен, методичен и смислен процес, приятели. Големите и хубави работи в живота искат постоянство и концентрация, а аз искам да работим заедно за постигането на вашите мечти. Ако и вие проявявате интерес, разгледайте канала и сайта ми, където е пълно с безплатни ресурси. Ако Ви допаднат, запишете час с мен. Вече са налични и три мои книги, посветени на мечтите, промяната и удовлетворяващото себеизрастване.

Нека се движим заедно напред и нека сбъдваме с усмивка мечтите си!