Днес Слънцето преминава в Овен и започва силна и динамична енергия. В следващите 30 дни ще можем да се заявяваме и отстояваме, добре е обаче да не сме твърде агресивни, защото Овен е знак на войните и импулсивните решения. Ще важи правилото три пъти мери, един път режи.
В понеделник Меркурий и Юпитер правят срещата си в знак Риби. Очакваме разговори за помощ и съпричастност, емпатия и благотворителност. Надявам се, международните договори и преговори да вървят гладко и да има разбирателство. Имайки предвид движението на Луната през подземното царство на Скорпион, смятам, че темите власт и пари ще са на пиедестал. Това влияние се засилва не само днес, а и във вторник със срещата на Марс и Уран- негативна среща. Възможни са ескалации на конфликти свързани с ток, интернет, криптовалути и всякакви технологии. Също и на политическите казуси. Лунното светило вече ще прави разходка в знак Стрелец, което ме навежда отново на международни преговори и институции.
След срещата на Меркурий с планетата разширител, в сряда се случва такава между него и Нептун.
От една страна е възможност да покажем творчески потенциал и креативност, от друга ще бъдем податливи на внушения, манипулация и лъжи. Тъй като домакин на срещата е Риби, той определя темите. Може да сме разсеяни, да се лутаме между фантазии и измамни реалности. Може да изгубим целта или да се почувстваме като жертви. Има и друг вариант- извисяване на по-високо духовно ниво и спасяване на другите.
Четвъртък също ще бъде конфликтен, не го препоръчвам за важни събития.
В петък тон ще даде Луната в земния Козирог. Започваме да стъпваме на земята по-уверено. Все пак това е знак, който ще ни фокусира.
Събота очаквам хубав ден с прекрасни аспекти. Отново Меркурий в последен градус е главно действащо лице, този път в добър аспект с Плутон. Точно преди да излезе от Риби. Това е критичен градус в астрологията, но мисля, че е време да се замислим, да започнем да анализираме и да водим дълбоки разговори.
Ще завършим седмицата с преминаването на Меркурий в Овен. Той беше героят в тази седмица. В следващите дни до 11-ти април ще говорим каквото мислим. Ще стреляме с думи, може да не преценяваме достатъчно, тъй като там Меркурий няма цедка на зъбите си. За тези обаче, на които им е било трудно с границите, сега имат шанс да поправят това.

Каква ще бъде седмицата за всеки знак?

ОВЕН
Слънцето вече е при вас, приятели. Започва месец пълен с изненади. В никакъв случай няма да липсва кураж в ежедневието ви. По-внимателни бъдете около вторник. Шофирайте внимателно, не работете с огнестрелни оръжия или остри предмети. А от неделя, когато и Меркурий ви навести ще засилите речта си стократно. Само я използвайте правилно.

ТЕЛЕЦ
През тази седмица са възможни противоречия с приятели, но знаем, че във всеки спор се ражда истина. Особено във вторник. В този ден също са възможни несъгласия с групи, в които членувате. В сряда Луната прави хубави аспекти с Венера и Марс и ще се почувствате заредени отново в приятелска компания и с любим човек.
Завършвате седмицата с още повече хъс и спортни постижения.

БЛИЗНАК
При Вас ще има раздвижване в работата. Определено разговорите на високо равнище или с шефовете могат да ви докарат до бунт, особено в първите два дни. Сряда и четвъртък ще имате късмет в компании и с по-възрастни от вас. Завършвате добре, желателно е да общувате именно тогава по-важни теми.

РАК
Хубава седмица за вас, но първите два дни ще ви изнервят. Сякаш няма да ви стига времето за всичко. В сряда е прекрасно време за пътуване и оптимизъм. Възможни са и юридически казуси. Тогава съветвам да водите повечето си дела. От неделя настава по-бурно време за родените в първите дни. Пестете се.

ЛЪВ
По-носталгична седмица за Лъвовете от гледна точка на кредитни и финансови въпроси. Някой може да не се чувстват добре и здравословно, особено вторник. Ако искате да правите имотни сделки нека е в сряда. След неделя и за вас започва по-сигурен период.

ДЕВА
За Дева ще има известни спънки в бизнес партньорствата. Несъгласие и разминаване в гледните точки. Това обаче няма да доведе до големи сътресения. По-вероятно е да изкарате агресията си върху семейните отношения. Също са възможни конфликти.

ВЕЗНИ
Ще се наложи да се приспособявате към ситуации касаещи работата и колегите ви. Във вторник внимавайте с това. Също и със здравословното състояние. Може да възникнат проблеми, особено за родените последните 2-3 дни на зодията. За вас също от неделя започва по-благоприятно време.

СКОРПИОН
Няма да е лоша седмицата за Скорпион. Само вторник ще бъде натоварен от гледна точка на любов и деца. Там може да има спор или грижи. След това ще се отдадете на хоби и забавления. Не изключвам и нови любовни приключения.

СТРЕЛЕЦ
Семейството ще е приоритет сега. Грижи покрай майчина фигура във вторник. Сряда е ваш ден, за това свършете необходимото. Може би ще имате имотни въпроси за оправяне или отдаване под наем на такива. Ремонтни дейности също. Обаче при вас няма да липсват и тържествата.

КОЗИРОГ
Срещи със съседи очаквайте. В началото на седмицата може да не са от най-добрите, но петък и събота ще ви върви. Тези, които ще пътуват могат да стягат спокойно багаж. Ако пък ви предстоят изпити също се подгответе за добър резултат.

ВОДОЛЕЙ
Пазете тялото и здравето си. Началото е изпълнено с конфликтни ситуации и осуетяване на плановете ви. Може да възникне проблем с техника, кола, интернет. Пазете нервната си система. От сряда ще се раздвижи енергията и може да дойдат повече пари към вас.

РИБИ
Мисля, че срещите на планетите в Риби ще раздвижат доста енергията ви. Определено ще се чувствате пълни с живот. Все пак се пазете от измами и задкулисни игри. Това, особено във вторник може да ви напрегне. Събота е доста вълнуваща и дълбока. Ще водите разговори, които ще идват от интуицията ви.

Автор: Даниела Кръстева