Силата да предприемаш рискове

„Животът, сам по себе си, е рискован. Има само един риск, който трябва да избегнеш на всяка цена – рискът да не направиш нищо.“

Денис Уайтли

Всеки има цели и мечти в живота си. Едни ги реализират и живеят своят мечтан живот, а други не успяват. И в зародиша на тези реализации се крие силата да предприемаш рискове. Да не се страхуваш да излизаш от комфортната си зона, да не се влияеш от хорското мнение и да не се отказваш след един опит, защото ,,провала” е най-добрият учител. Вие кой от двата типа сте? и по важното – Кой искате да бъдете?
Тези които ще влияят или тези, които ще са подвластни, тези които ги е страх или тези, които предприемат рискове.

Светът може да бъде прекрасно място. Както винаги е имало и за напред ще има рискове и опасностни. Въпреки това, поеми всички рискове, можеш или да загубиш или да спечелиш, но това не можеш да го решиш без да си предприел РИСК. Замислете се, много хора имат страх от смъртта, но това е неизбежно. Но погледнете нещата от друга гледна точка, дадена ти е велика възможност, която не трябва да изпускаш. Затова живей, не се страхувай, не се отричай от мечтите си, защото ако сега изглеждат нереалистични след време, когато си предприел риск и си започнал да следваш мечата си ще видиш, че страха е само пречка. И изпитание, което те подлага на избор, риск или удобство. Той има за цел да види колко силно желаеш мечтата си и дали си подготвен за нейната сила и стойност.

Ако си си задал въпрос като: Добре като е толкова лесно, защо само шепа хора успяват. Аз съм тук да ти дам отговора. Какво правят повечето хора? Нямат мечти и дългосрочни цели, не се грижат за себе си като спортуват или се хранят здравословно, не се обогатяват със най-ценното за ума нещо, а именно книгата и нейните знания. Не предприемат рискове, като да напуснат работата си която по никакъв начин не ги издига като личности или не им помага в израстването, защото там те получават доходи които самите те са се примирили, че са им достатъчни. Те няма да инвестират във неща, които ще им носят пасивни доходи, защото това е риск, който те не искат да предприемат поради страха от провал и не спокойствие. Не се замислят – Как мога да подобря живота си? Те обсъждат чуждия живот колко е хубав, но помисли всички хора на тази Земя имаме 24 часа, но важното е кой как го използва, дали го пилее или оползотворява.

Какво прави успешният човек. Той се грижи за себе си като спортува и се храни здравословно, вместо гледане на телевизия успешният човек се развива с четене на книги. Успешният човек, инвестира и предприема рискове, знае че шансовете му са много по-големи да спечели ако опита вместо да прояви страх и да не предприеме нищо. Защото успеха не е вечен, ако не се предприемат рискове. Замисли се, искаш да успеш, колко повече шанс имаш да успееш, като не правиш никакви промени или като направиш промяна и риск.

Започни своята промяна днес. Предприеми риск, сега. Защото ако не сега – Кога?

„Не се страхувай да направиш голямата крачка. Не можеш да прескочиш пропастта на два малки скока.”

           -Дейвид Лойд Джордж

С благодарност, Краси

Споделете статията за да достигне до повече хора, които имат нужда точно от това в този момент. Има моменти, в които една дума или изречение променя живота ти.