„Съжалявам, моля те, прости ми, обичам те, благодаря ти“това е т.нар. хоопонопоно мантра, част от въпросната медитативна практика. Повторете я няколко пъти и сами ще усетите невероятната сила на думите. Хоопонопоно е древна хавайска техника, чрез която съзнанието се стреми към покой и помирение, към прошка и изчистване на негативните влияния. В превод буквално означава „да коригираш причината или да я подобриш“, за да се завърнеш към изначално присъщото ти усещане за хармония и баланс. За целта е нужно и да осъзнаеш пълната отговорност, която имаш за своите чувства, мисли и постъпки. Следва процесът на приемане и даване на прошка на самия себе си, защото само осъзнатите емоции могат да доведат до трайна промяна на ситуациите.

Хавайската практика вярва, че мислите ни формират реалността, в която живеем, и могат да бъдат мощен инструмент дори за лекуване на тежки болести. От друга страна, думите са до голяма степен нашите вербализирани мисли. Ето защо имат силата да трансформират, да градят, но и да рушат и наказват.

Обърнете внимание на това как говорите със себе си в ежедневието. Какво си казвате рано сутрин, когато се събудите? А по-късно през работния ден, когато вече многократно сте били провокирани от външни дразнители? Дали говорите с думи на обич и грижа или по-скоро често сте недоволни, твърде критични, негативни и дори отчаяни? Отрицателните мисли градят свят от вибрационно ниски думи и емоции на несигурност, страх, тревожност, гняв и т.н. Как тогава може да очаквате успешна реализация и сбъдване на мечти и планове?! Ще ви кажа как – мъчно, трудно, бавно и често пъти без успех. Убедена съм, че сигурно сте мислили по въпроса, но както е казал един голям български писател (Николай Хайтов): „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш.“ Имам една добра новина за вас и тя е, че щом четете този текст от моята страница, значи вече сте направили първата и най-трудна крачка към осъзнаването и промяната. Чрез Хоопонопоно техниките, с които работя и аз, всъщност много бързо и лесно ще осъзнаете, че проблемът винаги се корени в нас, а не в околната среда. Така и промяната винаги идва първо отвътре, за да обхване впоследствие и външния ни свят.

Комуникацията, която водите със самите себе си, е ключът към пълноценния живот, а красивите думи с висока вибрационна сила ще зададт нова посока за успешна реализация в личен и професионален план. Започнете с Хоопонопоно мантрата още днес и наблюдавайте процеса. Извинете се на себе си за минали грешки, за това, че сте били твърде сурови към детето във вас. Приемете, че всички сме хора и бъркаме. Простете си. Обикнете се. Благодарете за всичко, което имате. Вдъхнете си кураж и се похвалете за усилията и постиженията до тук (Оказва се, че не са малко нали?!). Дори изговорете всички тези светли думи на глас, запишете ги на лист, повторете ги. Днес и утре. Повтаряйте ги често и черпете от силата им. Вие сте тези, които имат пълната свобода да творят своята реалност. Тук и сега. Чрез силата на думите и чрез устойчивата промяна на навика, а ако искате да навлезете още по-дълбоко в света на медитацията и личностното си развитие, не се колебайте и си запишете час за първа консултация с мен.

Очаквам ви.

Слушай в аудио формат статията от тук: