Неведнъж съм ви казвала, че всичко е енергия, приятели. И точно от силата и качеството на тази енергия зависи степента на удовлетвореност във вашия живот. Чрез енергийните си вибрации ние привличаме или отблъскваме хора, ситуации, успехи, проблеми и т.н. Това е Законът на привличането.

Много често обаче на ежедневно ниво въобще не си даваме сметка каква енергия излъчваме и  какви последствия има тя за нас. Ето защо искам да ви запозная с някои основни положения, чрез които ще имате възможност да разпознавате и да насочвате енергията си в правилната посока.

Изначално енергийната промяна винаги може да настъпи вътре във вас самите, а може да бъде и външна, засягаща заобикалящата ви среда. Преди всичко, за да регистрирате енергийните промени, е нужна голяма доза осъзнатост от ваша страна. Това важи и за всички важни и дълбоки процеси, обвързани с личността.

Осъзнатост. Само чрез нея ще се научите да локализирате и после да дефинирате най-искрените си чувства и емоции, а на базата на това, лека-полека, ще започнете да работите и с култивирането на енергията.

Кои сте вие и какво искате са двата абсолютно фундаментални въпроса, на които първо трябва да си отговорите, за да се разграничите от колективното несъзнавано. Обърнете внимание и на външни аспекти като фазата на Луната например. Вселената винаги ни говори с обич и знаци, но за огромно съжаление ние не сме научени да я разбираме. В моментите на енергийна промяна може да се усетите и по-слаби физически, да имате сложни и живи сънища, резки промени в настроенията и др. Когато познавате добре себе си и тялото си, всички тези неща могат лесно да бъдат усетени и тогава много бързо ще се насочите към зареждането на собствения си организъм.

След това идва ред на ритуалите. Те са нашият магически ключ за пълноценно общуване в единство с природата. И тук не говоря за някакви магически ритуали и практики, въпреки че реално всичко може да бъде видяно през магическа призма. Имам предвид всички онези малки и на пръв поглед незначителни ежедневни действия, които правим без да дори да си даваме сметка за тяхната важност. С отварянето на очите сутрин до отпускането в леглото късно вечер. Всеки има своите навици и обичаи, но аз искам да ви споделя някои препоръки относно малките ритуали, които лично съм проверила във времето и които смятам за важни:

  • Събудете се с усмивка и си кажете, че днес ви очаква един прекрасен ден.
  • Никога не започвайте деня с мисли за вчерашния ден или с тревоги.
  • Благодарете за всичко, което имате. Ще видите колко много всъщност е то.
  • Не посягайте към телефона. Вместо това, опитайте лека гимнастика или малко медитация.
  • Чаша топла вода с лимон ще пречисти тялото преди закуска.
  • Набележете целите си за деня в тефтер.
  • Усмихнете се пак и завладейте света с тази усмивка!

Бъдете чиста енергия отвътре, за да имате ресурс за справяне с външните енергийни промени, които понякога могат да бъдат изключително мощни и силно да ни дестабилизират. Когато яйцето се пропука отвътре-навън – се ражда живот, но ако се счупи под външно влияние – всичко приключва. Не го позволявайте и се грижете всеотдайно и навреме за вашата вътрешна енергия!