Мнозина изявени бизнесмени тайничко използват абстрактния термин „успех“ по много пъти на ден, докато стигнат до убеждението,че успехът е в техните ръце.Те знаят, че идеята за успех съдържа всички основни елементи на успеха. По същия начин вие можете да започнетеда си повтаряте думата „успех“ с вяра и убеждение.Вашето подсъзнание ще я приеме за истина по отношение на вас самите и вие подсъзнателно ще бъдете принудени да успеете.

Вие трябва да изразите субективните си вярвания, впечатления и убеждения.Какво означава за вас успехът? Несъмнено вие желаете да имате успех в семейството и в отношенията си с други хора.Искате да се изявите с избраната от вас професионална област.

Искате да имате хубав дом и толкова пари, че да живеете удобно и щастливо.Искате да имате отговор на молитвите си и успех в контактите си със силите на вашето подъзнание.

Вие сте бизнесмен и защото сте участник в бизнеса на живота.Станете преуспяващ бизнесмен,като си представите,че правите това,което копнеете да правите, и притежавате нещата,които копнеете да притежавате.Развийте въображението си,участвайте мислено в реалността, присъща на преуспяващата личност.Превърнете това в навик.Заспивайте всяка вечер с усещането за успех,със задоволство, и в края на краищата ще успеете да насадите идеята за успех в подсъзнанието си.Вярвайте,че сте родени да успеете и чудесата ще последват молитвата ви.

 

Полезни съвети

1.Успехът означава да живеете благополучно.Когато сте изпълнени със спокойствие, когато сте щастливи, радостни и вършите това, което обичате, вие постигате успех.

2.Открийте това,което обичате да правите, и го правете.Ако не знаете как да се иявите пълноценно,помолете да ви насочат и отговорът няма да закъснее.

3.Специализирайте се в избраната от вас област и се старайте да знаете за нея повече от всеки друг.

4.Преуспяващият човек не е себичен.Неговото най-голямо желание в живота е да слуи на човечеството.

5.Няма истински успех без душевен мир.

6.Преуспяващият човек притежава огромно психологическо и духовно познание.

7.Ако си представите ясно дадена цел, ще получите и всичко необходимо за постигането и чрез чудотворната сила на вашето подсъзнание.

8.Вашата мисъл, съчетана с чувство,се превръща в субективна вяра, и нека ви бъде според вярата ви.

9.Силата на трайно поддържаното въображение извиква чудотворната сила на подсъзнанието.

10.Ако се стремите към напредък в работата си, представете си как вашият работодател,началник и вашите близки ви поздравят за повишението.Представете си картината живо и реалистично.Чуйте гласвете им,представете си жестовете им и почувствайте реалността на всичко.Правете го често и ако редовно занимавате съзнанието си с тези представи,ще изпитате радостта от сбъднатата молитва.

11.Вашето съзнание е хранилище на паметта.За да имате идеална памет, утвърждавайте често следното: „Безкрайният разум на моето подсъзнание ми разкрива всичко, което трябва да знам по всяко време и навсякъде.“

12.Ако искате да продадете къща или имот, утвърждавайте бавно, тихо и с чувство: „Безкрайният разум привлича към мен такъв купувач на тази къща или имот, койо го желае и ще просперира в него.“ Поддържайте тоа усещане и дълбоките течения на вашето подсъзнание ще го накарат да се сбъдне.

13.Идеята за успех съдържа всички елемени на успеха.Повтаряйте с думата „успех“ често, с вяра и убеждение, и ще се почувствате подсъзнателно принуден да успеете.

Източник: Джоузеф Мърфи