На сцената пред мен дефилираха красавици от целия свят. Уж бях в познатата зала 3 на НДК в София, а сякаш бях на бал от приказките. Конкурсът “Мисис Вселена” се случваше пред очите ми, а аз не спирах да си повтарям “благодаря, благодаря, благодаря”. Само месец по-рано нямах ни най-малка представа, че ще се присъствам на това звездно събитие, самата аз в изискана вечерна рокля и в забележителната компания на много успели и прекрасни жени. 

Нямах представа, но имах мечта. Не за конкретното събитие, а за атмосферата, за усещането да съм сред избрани, за усещането да съм моделирала сама собствената си Вселена, да сияя като чифт красиви диамантени обеци. И се случи, разбира се. Както винаги се случва, когато човек ясно изгради образа на желания живот в ума си. Мечтаех, заявих, дойде – покана за конкурса “Мисис Вселена”, изпратена ми от великолената Йордана Димитрова. 

Трудно ми е да опиша вълнението, с което избрах роклята, обсъдихме грима и прическата. Точно както принцеса се приготвя за бал. Не мога и да си представя какво им е на участничките, след като аз, макар и само зрител, се вълнувах толкова много. Стъпих в залата напълно уверена, че човек наистина може да постигне всичко, което поиска, да е където мечтае и с когото пожелае, стига да е готов да се развива, да мечтае смело и да не спира да вярва. 

Очаквах да бъда развълнувана от роклите на участничките, да коментирам разпалено предимствата на една или друга дама, но онова, което истински ме развълнува, бяха не тоалетите, а душите на момичетата. Всяка една от тях носеше в себе си, скрита под бляскавата рокля, своята история за премеждия, предизвикателства, истински житейски опасности и сблъсъци с най-тъмната страна на човешкия характер. 

Не бяха една и две истории, в които жените пред мен, облечени като принцеси, са били на косъм от смъртта, жертви на домашно насилие или пък озовали се в епицентъра на природни бедствия. Но те не разказваха всичко това, за да предизвикат съжаление. Не. На човек и през ум не може да му мине да съжалява тези силни, смели, великолепни жени, използвали собствените си сили, за да променят средата си и да преодолеят трудностите. 

Гледах ги и част от техните историии споделени по време на целият конкурс са: 

Mrs. Euro Philippines, която е заспивала всяка нож два ножа, за да се пази от сексуалните посегателства на доведените си братя. 

Mrs. UAE, станала майка едва на 15, се грижи и за три момичета, пострадали от домашно насилие. 

Мъжът на Mrs. Africa  три пъти се опитвал да я убие. 

Кандидатка за титлата Мисис Вселена от Казахстан сподели трагедия с нейна близка, телевизионна водеща, загубила живота си от ръката на своя съпруг…

До една бяха красиви, смели, уверени жени, преобразили болката и трудностите в грижа, всеотдайност, развитие…И нима не се крие такава сила във всяка жена, във всеки човек, устремил се към по-големи висини, към създаването на собствената си реалност?

Ние, хората, сме изумителни същества. Крием неизмерима сила да правим добро и на другите, но и на самите нас, нужно е само да се свържем отново с истинската си същност, с неизчерпаеми вътрешен извор на сили и да поемем по пътя към преобразяването спокойни, че винаги има на кого да разчитаме – на самите себе си…Тръгнах си от конкурса малко преди полунощ. Мислех си не само за дамата от Удмуртия, сложила короната на Мисис Вселена, но и за всички претендентки, за всички изумителни жени, с които животът ме среща. 

Да си красива, да се гримираш и да ходиш на високи токчета е мечта, но не е най-важното. Всички ние заслужаваме да носим короната на собствения си живот като кралици, защото преодоляването на собствените ни слабости, несигурност и съмнения е по-важно от всяка победа в конкурс за красота.

Ако и вие искате да сбъднете всяка своя мечта, запишете се за моята трансформираща живота система “Change your life”. Като жена разбирам, че всички ние трябва да обичаме и приемаме себе си. Ето защо създадох тази система, за да ви помогна да постигнете мечтите си, да преодолеете страха и да посрещнете предизвикателствата с увереност.

Искам искренно да благодаря на организатора на събитието Маги Савова за организирането на такова фантастично събитие. 

Огромни благодарности и на:

Великолената Йордана Димитрова – за поканата да съм част от това Великолепие

Фотограф: Качество Дизайн и Точност

Рокля: BRIDAL FASHION

Коса: Gold House – Rafailovi

Грим: Evgenia Tonova

В прекрасната компания на дамите от Кръгът на Великолепната Жена